Via ferrata a cseszneki várnál

Via ferratát adtak át a cseszneki várnál, Magyarországon Cseszneken az első ilyen jellegű sziklamászó fal, amelyet a cseszneki vár tövében található Kőmosó szurdokban építettek ki.

 

Via ferrata a cseszneki várnálA via ferrata, vagyis vas út, vagy ahogyan a cseszneki pályák szakmai vezetője, Kovács Tamás nevezi, vasalt út olyan hegyi út, amelyen előzetesen felszerelt létrák, lépcsők, hidak és fémkábelek segítik az előrehaladást.

Az úton a túrázás némi gyakorlatot, fizikai állóképességet és megfelelő felszerelést igényel. A 70, 120 és 180 méter hosszú utat LEADER-pályázat segítségével, 2012-ben pályázaton nyert bruttó hatmillió forintból építette meg a Csesznek és Környéke Egyesület, és szombaton adják át a nagyközönségnek, amely aztán ingyen használhatja a megfelelő felszereléssel.(A cseszneki pályák kiépítetlen részei viszont csupán képzett sziklamászók számára elérhetők).

 

 

Forrás: MTI

2013. augusztus

<< Vissza

 

 

 

2015. április 15-i nyereményjáték nyertese!

Véget ért az első nyereményjátékunk. A sorsolást követően a szerencsés nyertes: Kováts Tibor

Gratulálunk neki, e-mailban elküldtük neki az értesítőt, a nyereményutalványt postázzuk.

Aki nem nyert ne búslakodjon, mert a Hotel Família Zamárdiban mindenkinek nagy kedvezményt biztosít. 18900 Ft/2 fő/2 éj-től már megszállhat a Balaton déli partján.

 

Játékszabályzat nyereményjátékra

Újraindult feliratkozó nyereményjátékunk, a sorsolás június 16-án lesz, ismét egy 2 személyes 2 éjszakás pihenést lehet nyerni a Hotel Família Zamárdi jóvoltából.

Játékszabályzat leírása