Új helyszínekkel bővül a történelmi emlékhelyek köre

 

A kormány döntése alapján öt új helyszínnel bővül a történelmi emlékhelyek köre - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kulturális Államtitkársága az MTI-t szerdán.

 

Új helyszínekkel bővül a történelmi emlékhelyek köre Új helyszínekkel bővül a történelmi emlékhelyek köre

 

Mint írják, mostantól a pécsi székesegyház a püspöki palotával és a középkori egyetemmel; a tihanyi bencés apátság; a sólyi református templom; a szécsényi ferences kolostor; valamint a budapesti Wesselényi utcai Hősök Temploma és az ehhez tartozó sírkert is történelmi emlékhelynek minősül. Így összesen 42 történelmi emlékhely van Magyarországon.


Történelmi emlékhely a kulturális örökség védelméről szóló törvény értelmében olyan kiemelkedő jelentőségű épített vagy természeti helyszín lehet, amely nemzetünk vagy valamely hazánkban élő nemzetiség történelmében meghatározó jelentőséggel bír, így erősíti nemzeti identitásunkat, összetartozásunkat" - olvasható az összegzésben.


A történelmi emlékhelyek listájára már korábban felkerült például az esztergomi és a visegrádi vár, a szegedi Dóm tér, a nagycenki Széchenyi-kastély, Budapesten a Batthyány-örökmécses, az Andrássy út 60. és a Corvin köz is.

2013.05.22. 19:26 | MTI

<< Vissza

 

 

 

2015. április 15-i nyereményjáték nyertese!

Véget ért az első nyereményjátékunk. A sorsolást követően a szerencsés nyertes: Kováts Tibor

Gratulálunk neki, e-mailban elküldtük neki az értesítőt, a nyereményutalványt postázzuk.

Aki nem nyert ne búslakodjon, mert a Hotel Família Zamárdiban mindenkinek nagy kedvezményt biztosít. 18900 Ft/2 fő/2 éj-től már megszállhat a Balaton déli partján.

 

Játékszabályzat nyereményjátékra

Újraindult feliratkozó nyereményjátékunk, a sorsolás június 16-án lesz, ismét egy 2 személyes 2 éjszakás pihenést lehet nyerni a Hotel Família Zamárdi jóvoltából.

Játékszabályzat leírása