Különleges kezdeményezés

Összefogtak Egerben a szállodák

Javarészt a tenni akarás, de részben az elégedetlenség és a csalódottság hívta életre azt az egri munkacsoportot, amelyet nyolc szállodatulajdonos alapított, hogy újra a turisztikai élvonalba juttassák a barokk várost.

Húsz évvel ezelőtt Heves megye székhelye harmadik volt a leglátogatottabb települések sorában, ma viszont a tizedik, tizenegyedik helyen toporog. - Nem egymással kell versengenünk, nekünk Budapest, Szeged, Bécs, Röjtökmuzsaj és Kehidakustány a konkurenciánk, s olyan más, feltörekvő városok, falvak, amelyekről évekkel ezelőtt még nem is hallottunk – mondták el az egri Flóra Hotelben szervezett bemutató sajtótájékoztatójukon. Kijelentették: nem akarnak sem egyesületet, sem klasztert életre hívni, mert azt tapasztalták, hogy ezek a szervezetek nem tudnak elég hatékonyan fellépni, ha azonnali akciókról és döntésekről van szó. Nem lesz sem elnökük, sem titkáruk, lesznek viszont konkrét feladataik, amelyekkel szeretnék felpezsdíteni a várost. Olyan országos hírű akciókat, rendezvényeket szerveznek, s olyan új módszereket vezetnek majd be, amelyektől az Egerben eltöltött vendégéjszakák számának növelését remélik.

Különleges kezdeményezés Az egyik legfontosabb ezek közül a „félpanziós egységcsomag". Ezt mind a nyolc szállodában azonos áron kínálják,   s a vendégeknek lehetőségük lesz arra, hogy egy-egy vacsorát, vagy akár mindegyiket egy másik partnerszálloda   éttermében költsék el. - A szállóvendégek egy idő után megunják ugyanazt a miliőt, pincért, étlapot, ezért kínáljuk a változatosság lehetőségét – mondták. Ugyanilyen akciócsomagban értékesítik majd egymás szolgáltatásait – wellnesst, masszázst, stb.

Harmati Péter, a Hotel Eger igazgatója egy tervezett beruházásukról szólt, amelynek révén kötött kötélpályás panoráma-utazásra vihetik majd a vendégeket a város nevezetes épületei és létesítményei, a vár, a bazilika, a strand vagy épp a Szépasszonyvölgy fölött, s arra is lenne mód, hogy egy-egy ilyen túrát idegenvezetéssel kísérjenek. - Tudom, sokan azt mondják majd, a fellegekben járunk, de gyakran a legextrémebb dolgokból lesz a legkézzelfoghatóbb valóság – mondta. Másik tervük, hogy az egri Szent József forrás vizét palackozzák, s azt mind a nyolc szállodában kínálják, egyfajta „márkanévként" is hasznosítva az ásványi anyagokban gazdag vizet.

Szabó Katalin, a Hotel Flóra és Grand Hotel Galya igazgatója a kulturális rendezvényekről szólt: Egri Pódium néven olyan program-sorozatot kínálnak majd, koncertekkel, kamaradarabokkal, zenekari fellépésekkel, amelyeket szintén egységes feltételek mellett nézhetnek meg a szállóvendégek, ugyanakkor nyitottak lesznek más érdeklődők számára is. Micski Mariann, a Hotel Korona igazgatója a természeti környezet fontosságát hangsúlyozta, s azt mondta: a szállodások egy-egy elhanyagolt területet örökbe fogadnak majd, s azt társadalmi munkával rendbe teszik. Egyfajta szemléletmódot szeretnének ezzel átadni az egrieknek, azt is sugallva, hogy mindenki számára egyformán fontos az ápolt környezet és a barátságos vendégfogadás. - A helyi turisztikai vállalkozók „fejlettségi szintje" és a hozzánk érkező vendégek igényszintje a város életére is hatással van – tette hozzá.

Gál Gábor, a Hotel Aqua vezetője egyike azoknak, akik az elmúlt években több attrakcióval is igyekeztek vonzóbbá tenni Egert. Ilyen volt az „Egriek főzőkanállal" program, amelyben a város ismert személyiségei más arcukat mutathatták be, de szerveztek már divatbemutatót és koncerteket is az általa működtetett, több gasztronómiai díjat is elnyert Zsálya Bisztró-étteremben. Ő most egy különleges old timer bemutató, egy veterán bor-rallye részleteiről beszélt, amely fiatalos, mozgalmas hétvégét ígér. Hozzátette: egri zenészeknek is több lehetőséget akarnak nyújtani a szerepléshez.

Oczella József, a Hotel Villa-völgy vezetője egy újszerű fürdőprogramot ismertetett. - A mi környékünkön többféle gyógyvíz található, a bükkszéki Salvus pedig a világ egyik legjobb gyógyvize, magas ásványi anyag tartalma miatt. Tervezünk egy programot, amelynek segítségével akár minden nap másik fürdőbe utazhatnak el a vendégeink, a szállodák közös buszával: január-február-márciusban ez a szolgáltatás már el is indulhat - mondta.

Kovalkovics István, az egri Romantik Hotel vezetője a szállodavezetők közös karitatív tevékenységét ismertette, amelynek kedvezményezettje az egri gyermek-, és fogyatékos otthon lesz. Orosz Ibolya önkormányzati képviselő pedig, akinek érdekeltségei közé tartozik a szépasszonyvölgyi Ködmön Hotel, borászatok bemutatóiról szólt. Közös összefogásukat, terveiket pedig a következő hasonlattal jellemezte: „Célozd meg a holdat és landolj a csillagok között!"

Az eseményen jelen volt Rázsi Botond, egri alpolgármester, aki közölte: talán nem a szállodai szakemberek által elvárt tempóban, de a város folyamatosan fejlődik. A Dobó tér és a vár többmilliárdos beruházással hamarosan átalakul, s szerinte ennek akár egy-két éven belül lehet konkrét turisztikai hozadéka. Szerinte az is biztató, hogy a tavalyi és tavalyelőtti adatokhoz képest idén már jobb Egerben a „vendégéjszaka-statisztika", még akkor is, ha a szám még mindig jóval alatta marad a 2008-as csúcsévinek. Azt ígérte: ha konkrét és megvalósítható tervekhez kérik a város segítségét a szállodások, az egri önkormányzat nem habozik teljesíteni azokat.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Szerző: Eperjesi Olga

2013. december 10.

<< Vissza

 

 

 

2015. április 15-i nyereményjáték nyertese!

Véget ért az első nyereményjátékunk. A sorsolást követően a szerencsés nyertes: Kováts Tibor

Gratulálunk neki, e-mailban elküldtük neki az értesítőt, a nyereményutalványt postázzuk.

Aki nem nyert ne búslakodjon, mert a Hotel Família Zamárdiban mindenkinek nagy kedvezményt biztosít. 18900 Ft/2 fő/2 éj-től már megszállhat a Balaton déli partján.

 

Játékszabályzat nyereményjátékra

Újraindult feliratkozó nyereményjátékunk, a sorsolás június 16-án lesz, ismét egy 2 személyes 2 éjszakás pihenést lehet nyerni a Hotel Família Zamárdi jóvoltából.

Játékszabályzat leírása