Üllő

ÜllőÜllő - Budapest határában

A település neve személynévből keletkezett, Árpád harmadik fiától származtatható: Jelech-Hülek-Illew-Üllő a név kialakulásának fontosabb állomásai. A László Gyula által 1939-40-ben feltárt 23 sírból álló honfoglalás kori temető a régészprofesszor szerint egy nagycsalád temetkezőhelye volt. Üllő Pest megyében, Budapest agglomerációjában a Pesti síkság szélén fekszik. A fővárostól 25 km-re délkeletre, a Ferihegyi Repülőtértől 5 km távolságra található. Vonattal a Nyugati pályaudvarról 30 perc, Kőbánya-Kispest állomásról mindössze 20 perc, autóbusszal Budapest Kispest végállomásról 30 perc a menetidő. A települést a 400-as út és a 4603-as számú út (az M5 és az M3 utakat köti össze) 4 részre osztja. Találkozási pontjuk a város középpontja.
A közelmúltban átadott M0-ás, valamint a Vecsést és Üllőt elkerülő út megépítése a városon áthaladó már-már kaotikus forgalmat, némileg csökkentette.
 << Vissza

2015. április 15-i nyereményjáték nyertese!

Véget ért az első nyereményjátékunk. A sorsolást követően a szerencsés nyertes: Kováts Tibor

Gratulálunk neki, e-mailban elküldtük neki az értesítőt, a nyereményutalványt postázzuk.

Aki nem nyert ne búslakodjon, mert a Hotel Família Zamárdiban mindenkinek nagy kedvezményt biztosít. 18900 Ft/2 fő/2 éj-től már megszállhat a Balaton déli partján.

 

Játékszabályzat nyereményjátékra

Újraindult feliratkozó nyereményjátékunk, a sorsolás június 16-án lesz, ismét egy 2 személyes 2 éjszakás pihenést lehet nyerni a Hotel Família Zamárdi jóvoltából.

Játékszabályzat leírása